Twee zwervers overleden
11 Aug 2021, 16:06
foto


Een zwerver is vandaag bij de aankomst op het politiebureau Santo Boma overleden. Er is geen letsel op het lijk waargenomen. Starnieuws verneemt dat in opdracht van het Openbaar Ministerie de politie een swabtest op het ontzielde lichaam zal laten verrichten.

Bij de politie kwam de melding binnen dat de zwerver sedert 9 augustus in een groentestand aan de Magentakanaalweg was. Zij ging naar de plek en trof de zwerver aan. De politie bracht de man over naar het politiebureau, maar bij aankomst bleek dat hij geen teken van leven meer vertoonde. De personalia van de man zijn nog onbekend.

De politie Public Relations maakt melding van een voetganger van wie de personalia nog niet bekend zijn, zondag is overleden in het ziekenhuis. De man die slechts gekleed ging in een blauwe korte broek, is in de ochtend van zaterdag 7 augustus in de H.I. Soemitaweg te Commewijne, aangereden door een auto. De man heeft een geschatte leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar oud.

De politie van het bureau Meerzorg trof het zwaar gewonde slachtoffer in bewusteloze toestand aan. Hij lag op de berm. De man is per ambulance afgevoerd en ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In de vroege ochtend van zondag 8 augustus heeft de man het leven gelaten.

Volgens verklaring van de autobestuurder, die zegt taxichauffeur te zijn reed hij op die bewuste zaterdag, omstreeks vijf uur in de ochtend over de H.I. Soemitaweg in de richting van Albina. In de buurt bekend 'Peperpot City' waar het vrij donker is, merkte hij op dat hij over iets had gereden. De chauffeur verklaarde verder dat hij terugkeerde maar niets op de rijbaan zag. Hij besloot toen terug naar huis te rijden en keerde iets na zes uur ’s morgens terug naar de locatie waar hij dacht over iets te hebben gereden. Aldaar trof hij de gewonde man op de berm aan, waarna hij de politie inschakelde.

Het rijbewijs van de 52-jarige autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Hij is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij heengezonden. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen. De Verkeersunit van Regio Oost is belast met het verdere onderzoek in deze zaak. Het slachtoffer leed vermoedelijk zwerversbestaan.

Nabestaanden of zij die denken de overleden man te kennen, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersunit van Regio Oost op de telefoonnummers 0354045 of 0355180 of het Command Center op het nummer 115.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May