Samenwerking OW en Noord Commewijne Toerisme Cluster
11 Aug 2021, 22:33
foto
De Memorandum of Understanding tussen de Noord Commewijne Toerisme Cluster en het ministerie van Openbare Werken is getekend.


Het 24 kilometers lange fietspad dat loopt vanaf plantage Rust en Werk tot Bakkie, zal in een samenwerking tussen het ministerie van Openbare Werken (OW) en de Noord Commewijne Toerisme Cluster, worden hersteld. Ook de in dat gebied gelegen aanmeersteigers zullen worden verbeterd. De Memorandum of Understanding (MoU) hiertoe, is onlangs getekend.

De Noord Commewijne Toerisme Cluster is een organisatie die bestaat uit ongeveer 18 bedrijven, allen opererende aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Samen zijn ze nagegaan hoe het Noord Commewijnegebied tot ontwikkeling te brengen en gelijktijdig te promoten. Een van de acties van de cluster is het herstellen van het fietspad.
Het ministerie heeft in de eerste fase van de samenwerking de cluster voorzien van materiaal dat gebruikt is om een brug te bouwen te plantage Brouwerslust.

Clustervertegenwoordiger Sebastiaan Spek zegt dat het fietspad een openbaar karakter heeft en geen eigendom is van de cluster. Dit is de reden waarom OW is benaderd voor samenwerking. De samenwerking is indachtig het principe van Public Private Partnership (PPP) waarbij de particuliere sector en de burgerij een dienstverlenende rol gaan vervullen binnen het uit te voeren beleid van het OW-ministerie middels een overeenstemming ter realisering van gezamenlijke doelstellingen, zegt de voorlichting van OW.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat het ministerie voorstander is van de maatschappelijke verantwoordelijkheid en Public Private Partnership. Hij heeft de cluster in deze alle steun toegezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May