Coermotibo aangesloten op het elektriciteitsnet
10 Aug 2021, 12:35
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk stelt met een druk op de knop het elektriciteitsnet te Coermotibo in werking. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


Het dorp Coermotibo in het district Marowijne is aangesloten op het elektriciteitsnet. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft zondag met een druk op de knop het netwerk in werking gezet. Dit dorp heeft nu 24 uur per dag stroom. De vp deelde mee dat langzaam maar zeker alle dorpen en vestingen worden voorzien van stroom.

“Ik heb ook met een kokolampu moeten studeren. Ik ben nu 60 jaar en nu pas is er elektriciteit in dit gebied,” hield de vp zijn gehoor voor. Er is volgens hem heel veel ontwikkeling verloren gegaan, doordat er geen adequate stroomvoorziening aanwezig was. De aanschaf van een lichtmotor was niet voor eenieder bestemd, gelet op het kostenplaatje, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

“De dag komt nader dat de laatsten de eersten zullen zijn,” citeerde de vp een Bijbelse tekst. Behalve elektriciteit mogen de dorpsbewoners uitkijken naar goed en gezond drinkwater. Dit zijn twee zaken die van groot belang zijn voor de ontwikkeling. “W’o set’en,” waren de woorden van de tweede man van het land. Daarmee maakte hij ook duidelijk dat er een heel goede samenwerking is met president Chan Santokhi. Deze samenwerking uit zich onder andere in de ontwikkeling van het binnenland.

De vp werd door dankbare vrouwen uit het dorp omhangen met kleurrijke schouderdoeken. Bij dit elektrificatieproject waren onder andere ook aanwezig de directeur van de NV EBS, Marcel Eyndhoven, Leo Brunswijk president-commissaris bij de EBS en de districtscommissarissen Zuid-West en Noord-Oost van het district Marowijne respectievelijk Olivia Domini en Clyde Hunswijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May