STVS voorlopig uit de lucht; enorme waterschade
09 Aug 2021, 00:57
foto
Het water stroom uit de zekeringskast bij de STVS. (Foto's: Navin Bisai)


STVS is uit de lucht en zal die status voorlopig aanhouden. Een gevolg van de enorme schade die wordt geleden door de zware regens. Een controlekamer, de ruimte vanwaar uit producties worden aangestuurd, is zwaar getroffen. De ruimte is onderwater, er stroomt water uit het plafond, ook uit ten minste één zekeringkast. Uit voorzorg is de stroom uitgeschakeld. Minstens vijf levens zijn gered, deelt Navin Bisai, penningmeester bij de bond in gesprek met Starnieuws mee.

Bisai en enkele andere collega's waren bezig een programma op te nemen in een nieuwe studio toen het begon te regenen. “Er druppelde water uit het plafond en we zouden het met een emmer opvangen,” geeft hij aan. “Maar toen de persoon met de emmer terugkwam, sijpelde er water van meerdere plekken naar beneden. We hebben zo snel mogelijk de apparatuur dichtgemaakt. Maar het werd steeds erger waardoor de apparaten toch nat werden. We hebben zoveel mogelijk machines verplaatst.”

“Maar toen kwam er ook water uit de zekeringskast,” vervolgt Bisai. “Er is tegelijk twee keer bliksem geweest. We hebben een veilige plek opgezocht. Het was gevaarlijk geworden. We hebben de hoofdschakelaar uitgemaakt waardoor het hele bedrijf nu zonder stroom zit. Als we dat niet hadden gedaan waren er nu waarschijnlijk vijf mensen dood, onder wie ik. De schade zal enorm zijn. Alleen de waarde van de apparatuur is US$ 60.000.” De technische dienst gaat later op de dag de schade opnemen.



De ‘nationale zender’ zal voorlopig niet in de ether zijn. Het is gevaarlijk om onder deze omstandigheden te werken, geeft Bisai aan. “Het is geen conflict tussen de directie en de bond,” benadrukt hij. “Dit is uit voorzorg. Overigens is het meer dan hoog tijd dat de overheid inkomt. Al jaren moet het dak vervangen worden. Maar regering na regering laat het liggen. De voorzitter van de raad is al komen kijken. Hij begrijpt dat er zo niet verder gewerkt zal worden.” Ook directeur Raoul Abisoina zegt dat de regering dit niet langer kan laten liggen. Het gaat immers om een staatsbedrijf, voert hij aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May