Premier Gonsalves: Ik ben herstellende
08 Aug 2021, 10:08
foto
De premier van St. Vincent en de Grenadines, Ralph Gonsalves, enkele ogenblikken nadat hij door een voorwerp op het hoofd werd geraakt tijdens Covid-19-gerelateerde protesten. (Foto: Reuters)


Premier Ralph Gonsalves van St. Vincent en de Grenadines zegt dat hij herstellende van de aanval. Een demonstrant heeft donderdag een voorwerp naar zijn hoofd gegooid tijdens een antivaccinatiebijeenkomst, waardoor hij een hersenschudding opliep.

De 74-jarige premier werd aangevallen toen hij door een groep van ongeveer 200 demonstranten liep om het parlement binnen te gaan.

"Bij de gratie van de Almachtige God gaat het goed met me en ben ik aan de beterende hand", schreef hij op sociale media. Hij zei dat er geen teken van neurologische schade was, maar zijn hersenschudding zou weken van toezicht vergen.

Videobeelden na de aanval toonden een versufte Gonsalves, zijn witte shirt dat rood werd terwijl het bloed naar beneden stroomde. Bewakers haastten zich om hem van de plek te krijgen. Gonsalves werd later naar het nabijgelegen Barbados gevlogen voor medische zorg.

Het protest van donderdag werd georganiseerd door vakbonden die verpleegkundigen, politie en andere werknemers vertegenwoordigen die vrezen dat Covid-19-vaccinaties voor sommige werknemers door de overheid verplicht kunnen worden gesteld, volgens berichten en video's op sociale media.

Gonsalves had eerder gezegd dat voorgestelde wijzigingen in de volksgezondheidswet van het land geen sancties zouden omvatten voor degenen die de Covid-19-injecties weigeren. Er was geen rechtvaardiging voor de aanval, zei hij vrijdag.

"We kunnen onze meningsverschillen hebben, maar de grens overgaan tot geweld is onaanvaardbaar in een democratische samenleving", zei hij.

St. Vincent en de Grenadines, een keten van 32 kleinere eilanden in de zuidelijke Caraïben, biedt onderdak aan meer dan 110.000 mensen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May