Eerste resultaten VOS-examens bemoedigend
07 Aug 2021, 08:35
foto


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dit jaar gekozen om het eindexamen voor het Voortgezet Onderwijs op Senioren-niveau (VOS) op twee momenten te doen. Op de VWO-scholen is het slagingspercentage dit jaar met 10% gestegen. Het vorige schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen meteen. Dit jaar behaalde 82,6% meteen de eindstreep.

De eerste ronde is speciaal ingelast voor leerlingen die naar het buitenland moeten voor verdere studie. Kandidaten die zich ready achtten voor het examen, konden ook deelnemen. De tweede ronde is nu gaande. De leerlingen die in de eerste ronde herexamen hebben gehad, doen de herkansing ook in deze ronde.

De Avond VWO, AMS, HHS, SGS en SGT hebben 100% geslaagden. De Havo-scholen hebben een daling van 8% in hun resultaten. Het vorige schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding meteen af. Dit jaar is het 63,6% van de leerlingen gelukt meteen te slagen. Van Havo 3, Havo 4, SGK en SGM hebben alle kandidaten de eindstreep behaald, meldt de Communicatiedienst Suriname. 

De helft van de examenkandidaten op de Pedagogische Instituten is geslaagd. Het hoogste slagingspercentage, 54,5%, werd onder dit schooltype behaald door het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May