Premier St. Vincent verwond tijdens demonstratie
06 Aug 2021, 00:28
foto
De premier van St. Vincent & The Grenadines heeft veel bloed verloren door de aanval.


De premier van St. Vincent & The Grenadines, Ralph Gonsalves, (74) is gisteren door een demonstrant buiten het parlementsgebouw met een steen op zijn hoofd geslagen. Hij is onmiddellijk vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. De premier was op weg naar het parlementsgebouw waar een discussie gaande was over Covid-19. Buiten demonstreerde een groep mensen.

De zoon van de premier, Storm Gonsalves, deelde de lokale media mee dat zijn vader enkele centimeters boven zijn slaap is geraakt door de steen. De aanvaller was een van de 200 demonstranten buiten het parlementsgebouw die protesteerden tegen voorgestelde wijzigingen in de Volksgezondheidswet van het eiland. Er werd ook van gedachten gewisseld over het verplicht stellen van vaccinatie voor bepaalde categorieën.

Gonsalves had duidelijk gemaakt dat de voorstellen geen wettelijke sanctie/straf inhielden voor mensen die zich niet laten vaccineren of die weigeren een Covid-test te doen. De grootste oppositiepartij demonstreerde tegen de wetswijziging. De aanval werd live op televisie uitgezonden met geschokte kijkers die toekeken toen een commentator plotseling luid verklaarde: "Iemand heeft zojuist de premier met een steen op zijn hoofd geslagen!"

De premier is niet gevallen. Hij werd gelijk gedekt door zijn lijfwachten die een schild vormden en de regeringsleider afvoerden. De premier heeft veel bloed verloren. Verwacht wordt dat hij later op de dag wordt ontslagen uit het ziekenhuis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May