Parmessar verwacht toename protesten bij DNA
04 Aug, 08:24
foto
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, in gesprek met Moedjono Tirtotaroeno uit Commewijne. Er is geprotesteerd tegen de hoge prijzen en de situatie in het land. (Foto: René Gompers)


NDP-fractieleider Rabin Parmessar verwacht dat meer mensen zullen gaan protesteren bij De Nationale Assemblee (DNA). "Laten we even stilstaan bij wat er nu gebeurt," merkt hij op. "Er zijn al 10 verhogingen. We vergaderen over het weer verhogen van omzetbelasting naar 12 procent. Aanstaande vrijdag gaat waarschijnlijk brandstofprijs weer omhoog, meer dan SRD 19. Beseffen we wel wat de impact hiervan is op het volk, op de kwaliteit van hun leven?"

Het gebeurt nu steeds vaker dat verschillende groepen hun misnoegen over de situatie in het land, bij De Nationale Assemblee gaan uiten. Vorige week is een deel van de vakbeweging op het Oude Vlaggenplein geweest om dat te doen. Dinsdag een groep bewoners uit Commewijne. Parmessar is naar beide groepen geweest om hen aan te horen en toe te spreken. De volksvertegenwoordiger verwacht dat steeds meer groepen naar DNA zullen komen. "Zoals het ernaar uitziet, gaan we die richting op," voorspelt hij.

"Deze maand gaan de burgers ook geconfronteerd worden met de nieuwe stroomtarieven," haalt Parmessar aan. "Dat gaat weer kostenverhogend zijn. Minimaal 10 tot 15 procent verhoging van de consumentenprijzen volgens de experts. Alleen maar kostenverhogende maatregelen. We moeten even hierbij stilstaan. Als we al die verhogingen optellen, dat alles bij elkaar aan die bevolking... we moeten even stilstaan."

Parmessar merkt op dat de regering nalaat om bepaalde diensten te waarborgen. Zo moet er bijvoorbeeld extra betaald worden voor medische diensten. Van een sociaal vangnet is niet veel te merken, stelt hij. "Hey, san e psa in a kondre? Begrijp je in welke situatie de regering de mensen van het land heeft gezet? We begrijpen wel dat er geld nodig is. Maar niet op deze manier. Er zijn andere manieren. Die hebben we ook al voorgesteld."
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September