Rechter gelast voorlopige invrijheidstelling Indiër
03 Aug, 13:20
foto


Indiër Dhaval P., die verdacht wordt van de smokkel van 7.545 gram cocaïne op 13 januari, is maandag voorlopig in vrijheid gesteld. Rechter Maureen Dayala heeft, na het verdachtenverhoor, dit besluit genomen.

De magistraat stelde als voorwaarde dat de Indiër bij de behandeling van zijn zaak op 4 oktober aanwezig moet zijn in de rechtszaal. Dhavel P. die rechtsbijstand krijgt van raadsman Radjesh Bhoewar, kwam naar Suriname. Vanwege Covid-19 kon hij niet vertrekken naar zijn land. Een vriend van hem heeft hem geholpen zodat hij zijn verblijf in ons land kon hebben.

Dhavel P. had vertrouwen in zijn vriend die hem vroeg een koffer mee te nemen naar India. Hij kreeg de koffer van een ander in ontvangst. Hierin is drugs onderschept waarvan de verdachte niet op de hoogte was. Hij werd toen aangehouden.

De rechter heeft camerabeelden bekeken waar de man is opgehaald in een auto vanuit zijn logeeradres om naar de luchthaven te worden vervoerd. Eerder zijn ook beelden bezichtigd van de luchthaven waar de verdachte met de koffer was.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September