Vierde verdachte ingesloten in verkoop vaccinatiebewijzen
27 Jul 2021, 10:33
foto


Een vierde verdachte, Cadoni G. (33) is vandaag in verzekering gesteld in de zaak waarbij handel werd bedreven met Covid-19 vaccinatiebewijzen. Starnieuws verneemt dat het gaat om een Franssprekende tolk. De vrouw ronselde ook personen, onder wie Haïtianen. Zij vroeg voor haar diensten 40 euro. Nu zijn vier personen in verzekering gesteld.

De politie Public Relations meldt dat de afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo en de verschillende inlichtingendiensten zaterdag drie verdachten heeft aangehouden. Dit drietal, de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en Jean Pierre D. (28) worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19 vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet gevaccineerden. Witish B. en Wiradj B. ontvingen hiervoor bedragen van 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden door hen nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De twee ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden voor dat zij tegen betaling van een bedrag in euro aan een vaccinatiebewijs konden komen.

Na betaling van het gevraagde bedrag werden deze mensen naar de drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Aldaar doorliepen zij het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Jean Pierre D. Daarbij deed hij alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot het medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19 vaccinatiebewijs.

Het gemengde politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten. Het geïnde bedrag van euro 150 werd op hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna werd de prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige Jean Pierre D. in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December