Man in vrijheid gesteld in zaak 'dood zwager na wurggreep'
25 Jul 2021, 00:57
foto


Shailinderkoemar B., die werd verdacht van het doden van zijn zwager te Leiding 16 A, is vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Guno Castelen bevestigt dit.
 

De verdachte had zijn zwager in een wurggreep gehouden, maar had niet de bedoeling hem te doden. Hem was hulp gevraagd toen het latere slachtoffer tekeerging. Castelen zegt dat de vraag of Shailinderkoemar B. het slachtoffer onnodig langer heeft gewurgd, beantwoord moet worden dat het niet het geval was. Volgens hem is er sprake van noodweer en noodweerexces.

Castelen stelt de duur van het wurgen niet op de voorgrond omdat mensen zich kunnen vergissen hoe lang de verdachte het slachtoffer in een wurggreep had vastgehouden. Tijdens een ruzie gaat niemand de exacte tijd na. Voor hem is van belang dat toen de man werd gewurgd of hij is losgelaten nadat het gevaar was geweken. “Als dat het geval is, dan is het een ongeluk als daarna nog iets is gebeurd dat je niet graag zou willen.” Zijn cliënt betreurt het gebeuren, maar het is een noodlottig gevolg van de situatie.
 
Het slachtoffer werd dood binnengebracht bij de arts. Zijn echtgenote verklaarde tegenover de politie dat haar man vreselijk te keer ging en een zus van haar heeft geslagen. Haar zwager heeft hem hierop in een wurggreep gehouden. Toen hij hem losliet, snakte de man naar adem.
 
De man is hierna naar de polikliniek gebracht, maar vertoonde geen teken van leven meer. Het slachtoffer was ruim twee weken onder behandeling van een arts in het Psychiatrisch Centrum Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May