Suriname ingenomen met donatie veldhospitaal VS
24 Jul 2021, 08:33
foto
De VS heeft een veldhospitaal geschonken aan Suriname. Van l-r: Jason van Genderen, directeur RZW, ministers Amar Ramadhin, Krishna Mathoera, president Chan Santokhi, de VS-ambassadeur Karen Lynn Williams en Southcom stafchef, admiraal Yvette Davids. (Foto's: VS-ambassade)


De Verenigde Staten van Amerika heeft Suriname vrijdag een veldhospitaal ter waarde van US$ 865.000 geschonken. Het veldhospitaal is opgezet op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De ceremoniële overhandiging vond vrijdag plaats. Suriname is ingenomen met de donatie. Het veldhospitaal is multi-inzetbaar.

De donatie is gedaan door de US Southern Command (Southcom) en de Amerikaanse ambassade. De Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams en de Southcom stafchef, admiraal Yvette Davids hebben het veldhospitaal ceremonieel overhandigd aan president Chan Santokhi.


Namens de regering aanvaardden ook de ministers van Defensie Krishna Mathoera en van Volksgezondheid Amar Ramadhin, het geschenk. Hierbij waren ook aanwezig NCCR-directeur kolonel Jerry Slijngaard en directeuren van Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).

De Amerikaanse ambassade meldt dat de donatie van apparatuur en training een waarde heeft van ongeveer US$ 900.000. Met het veldhospitaal heeft Volksgezondheid een nieuw hulpmiddel om de Covid-19-pandemie te bestrijden en te gebruiken bij eventuele toekomstige behoeften, overal in het land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May