8 jaar cel voor seksueel misbruik en mishandeling
23 Jul 2021, 00:36
foto


Dinnanath J., die werkzaam was in een kindertehuis, verdwijnt voor acht jaar achter de tralies voor seksueel misbruiken en mishandelen van kinderen. Rechter Lydia Ravenberg ging donderdag mee met de strafeis van het Openbaar Ministerie. Zij kwam tot het wettige en overtuigend bewijs.

Dinnanath J. pleegde de seksuele handelingen met zes meisjes en een jongen die in het kindertehuis wonen. De rechter motiveerde dat de man het vertrouwen dat de kinderen in hem hadden, heeft geschaad. Zij zei dat hij het gevoel van geborgenheid van de kinderen heeft ontnomen en hen meer emotionele schade heeft berokkend.

De verdachte bleef in zijn laatste woord bij zijn onschuld. Hij vertelde reeds bij zijn verhoor dat hij werkzaam was als chauffeur en magazijnmedewerker van het kindertehuis. Hij vermoedt dat de beschuldigingen tegen hem uit jaloezie zijn gedaan. Hij denkt ook aan een opgezet plan en een valse aangifte tegen hem. Dinnanath J. vertelde dat hij erop toezag dat medewerkers van het kindertehuis geen donatiespullen uit het magazijn, meenamen naar huis. Daarom denkt hij dat er haat tegen hem is.

Advocaat Vinay Moerahoe vroeg de rechter niet mee te gaan met de strafeis.  Hij zei dat ernstig rekening gehouden moet worden met de mogelijkheid dat de slachtoffers het verhaal verzonnen kunnen hebben. Hij pleitte dat het dossier geen steunbewijs bevat. Hij is van mening dat onvoldoende wettig en overtuigend bewijs aanwezig is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May