Politie hoort man die Walter Bouterse geld leende
17 Jul 2021, 03:42
foto


De politie heeft donderdag een persoon gehoord die vóór het overlijden van Walter Bouterse met hem heeft gebeld. Hij had US$ 17.500 geleend aan Bouterse waarover zij telefonisch contact kregen. Bouterse had hem voorgehouden dat het geld al klaarlag. Hij kreeg niets, want Bouterse pleegde daarna suïcide.

Na het verhoor door de politie mocht de persoon, die rechtsbijstand krijgt van advocaat Chandra Algoe, weggaan. Na het overlijden van Bouterse was geld in bewaring genomen. Opmerkelijk is dat bij de inbraak bij de administratie van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname, slechts geld dat bij Bouterse in beslag was genomen, is gestolen. Het gaat om 16.000 euro en een bedrag van meer dan SRD 40.000.
 
De diefstal is donderdagavond gepleegd, maar deze is vrijdagochtend ontdekt. Het onderzoek is nog gaande hoe de diefstal is gepleegd en door wie. Vernomen wordt dat twee deuren zijn opengebroken om tot de filekast te komen. De hangsloten van de filekast zijn vervolgens kapotgemaakt om het geld te kunnen stelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May