Dagvaarding verdachten houtuitvoer moet in 30 dagen
17 Jul 2021, 07:22
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft vrijdag de laatste keer bewaring verleend aan de tien verdachten die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Dit houdt in dat het Openbaar Ministerie de verdachten binnen dertig dagen moet dagvaarden.

Advocaten Maureen Nibte en Chandra Algoe geven afzonderlijk aan dat zij hadden gevraagd om de verlenging van de bewaring te weigeren. Zij verzochten de rc dat indien toch bewaring wordt verleend, dit de laatste keer te verlenen. De rc heeft positief beslist.  Nibte zegt dat de rc de vraag had gesteld over welke schade de Staat lijdt. Uit het onderzoek blijkt dat de Staat geen benadeelde is.

In deze zaak zijn in detentie de inklaarder, medewerker van de inklaarder, vier douaniers, een exporteur en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht. 100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May