Vreedzaam bekritiseert Covid-beleid Ramadhin
14 Jul 2021, 07:32
foto
Assembleelid Jennifer Vreedzaam op een persconferentie dinsdag in Ocer.


Jennifer Vreedzaam (Assembleelid/NDP), die recent besmet is geraakt met het coronavirus, is (nog) niet van plan zich te laten vaccineren. Ze vindt dat de overheid niet genoeg voorlichting geeft over de vaccins en haar niet kan overtuigen om zich te beschermen tegen het virus. Ze vindt het 'onkan' dat ze zelf naar informatie moet zoeken. Ondertussen zijn enkele NDP-toppers al gevaccineerd. Zaterdag wordt in Ocer, het hoofdkwartier van de NDP, gevaccineerd met Sinopharm.

Vreedzaam heeft op een persconferentie dinsdag het beleid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid afgekeurd. Ze beweert ook dat hij niet is geschikt voor de post en oorlog met de hele sector zoekt. Het Assembleelid stelt dat er geen prioriteit wordt gegeven aan de risicogroepen om zich te gaan vaccineren en ze stoort zich eraan dat het geld dat uit het buitenland was opgehaald, besteed wordt aan ‘covid-tenten’ en koelfaciliteiten om covid-doden op te slaan.

“Na drape a money e go, in plaats van investeren in eerste lijn zorg,” merkt Vreedzaam op. Ze deelt mee dat ze de minister meerdere malen heeft opgeroepen om "iets te doen" met de huisartsen, RGD poli’s en de Medische Zending. “Om die eerste lijn zorg voor die vroege behandeling van Covid te verbeteren zodat den sma na’ fu go na at’oso of intensive care.” Ze stelt dat er niet zoveel doden hoefden te zijn als de minister had geluisterd naar de sector en andere behandelmethodes had laten toepassen.

“A Deltavariant de, un yere keba san e pasa na grontapu,” haalt Vreedzaam aan. “We zijn nog in code paars. We hebben nu al een variant die besmettelijker is. Het risico is hoog maar dingen worden opengesteld.” Het Assembleelid voorspelt dat het Deltavariant ‘sowieso’ het land binnenkomt omdat de grenzen nog open zijn en het luchtverkeer actief is. “Er kunnen ook kinderen besmet worden. Dus ik begrijp die logica van de minister niet om scholen te openen. Dat is onverantwoordelijk gedrag.”

Op een vorige persconferentie had Vreedzaam aangegeven dat er meer keus moest zijn. Ondertussen is er naast AstraZeneca al enkele dagen ook Sinopharm uit China beschikbaar. Vreedzaam toen ze gevraagd werd of zich nu wel gaat vaccineren en met welk merk: “U kunt mij niet vragen, mijn persoonlijke keus, wel of niet vaccineren. Maar heeft de regering voldoende voorlichting op gang gebracht zodat ik mijn keus kan maken? Gezondheidsvoorlichting is een wetenschap. En niet gewoon ‘je moet gaan vaccineren.’ Mi mus’ man tap mi ai want mi e bribi a regering, mi mus go vaccineer met A, B, C of D. Maar heeft de samenleving die keus?”

“Ik zelf twijfel omdat het beleid van de regering niet zodanig is om mij te beïnvloeden,” vervolgt ze haar betoog. “Ik moet zelf op zoek gaan naar die informatie en dat no kan. Laat staan de mensen zonder internet, in het binnenland, hoe gaan zij weten. Maar als ik niet kan vertrouwen op de regering en de minister, dan altijd mi o twijfel.”

Ondertussen zijn er landelijk meer dan 200.000 vaccinaties toegediend. Ruim 42.000 personen hebben hun tweede dosis al gehad. Aan het eind van de persconferentie heeft woordvoerder Ricardo Panka aangekondigd dat aanstaande zaterdag het hoofdkwartier van de partij, als prikpunt zal dienen. Er zal gevaccineerd worden met Sinopharm. Panka benadrukt: “Het is niet dat we alleen NDP-ers gaan vaccineren. Het is voor iedereen.”
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May