Goldcup: Natio legt het af tegen Jamaica
12 Jul 2021, 21:28
Shamar Nicholson brengt de Jamaicanen al vroeg op voorsprong.

Jamaica en Suriname stonden in het Orlando City Stadion tegen elkaar in het kader van de Goldcup. Voor Natio betrof het een debuut in de Goldcup, terwijl Jamaica zijn 10e opwachting maakte. Barkary Gassama uit Gambia was de arbiter van dienst. Na het WK-kwalificatie debacle moest Suriname proberen op dit toernooi een betere beurt te maken. Jamaica ging de pauze in met een 2-0 voorsprong en won de wedstrijd met dezelfde cijfers.

Jamaica liet vanaf de start geen twijfels bestaan over zijn intenties, door hoog druk te zetten op de Surinaamse verdediging. Deze strategie wierp vruchten af want reeds vroeg was het raak. S. Nicholson haalde met een strak schot van buiten het strafschopgebied uit, na slecht verdedigend werk aan Surinaamse zijde en scoorde meteen in de 6e minuut voor Jamaica: 1-0.  In de 8e minuut had Gleofilo Vlijter de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet ging via de Jamaicaanse sluitpost, nog net naast het doel.

Na 25 minuten spelen kopte aanvoerder Ryan Donk een voorgetrokken bal terug in het centrum, Bobby Decordova-Reid pakte dat cadeautje dankbaar uit en verschalkte doelman Hahn met een magistrale volley van ver buiten het strafschopgebied: 2-0. Sheraldo Becker liet meteen daarna zijn klasse zien met een prachtige uithaal van buiten het strafschopgebied, maar doelman A. Blake ving de bal even prachtig op. Jamaica bleef druk zetten en maakte het Suriname erg lastig in de opbouw. Partijen gingen de pauze in bij een 2-0 voorsprong voor Jamaica.

Suriname kwam aanvallender uit de kleedkamer en creëerde enkele goede mogelijkheden, maar de voorzetten waren niet goed genoeg, waardoor de Jamaicaanse defensie gemakkelijk kon opruimen. Opvallend was dat de arbiter grove charges van de Jamaicanen oogluikend toeliet. De vechtlust van Natio was opmerkelijk en prijzenswaardig, helaas bleef de aansluitingstreffer uit. Met nog 10 minuten te gaan werd Ivenzo Comvalius in de strijd gebracht, maar het mocht niet baten. Jamaica won de wedstrijd met 2-0.