Roofverdachte op verzoek raadsman voorlopig vrij
13 Jul 2021, 08:37
foto


Jonathan K., die verdacht wordt van diefstal middels geweld en overtreding van de Vuurwapenwet, is door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor maandag voorlopig in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Arjan Ramlakhan zei in zijn verzoek dat twee getuigen zijn teruggekomen op hun verklaringen. Ook is het slachtoffer niet op de juiste wijze geconfronteerd met de verdachte.
 

Ramlakhan voerde aan dat er wel wat verschillen waren tussen de verklaringen ter terechtzitting en die de verdachte aflegde bij de politie, echter de twijfels dat hij degene zou zijn die het strafbare feit pleegde, zijn veel groter. De camerabeelden wezen niets uit. De verdachte bleef vanaf het begin ontkennen. Een vuurwapen dat thuis bij de verdachte in beslag werd genomen had volgens de advocaat ook niets te maken met het strafbare feit.

Officier van Justitie, Bibian Tjin liep Shie, verzette zich tegen het verzoek van de advocaat. Ze vond dat de ernstige bezwaren nog recht overeind stonden. De magistraat besliste anders en stelde de verdachte onder voorwaarden in vrijheid. De verdere behandeling van de zaak is op 8 november. Jonathan K. reed taxi waarbij het vermoeden bestaat dat hij een Braziliaan heeft beroofd. Hij ontkent dat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May