Wirth wint Entrepreneurship World Cup 2021
12 Jul 2021, 08:34
foto
Jethro Wirht, winnaar van de EWC, geflankeerd door Vanessa Mahangi-Souda (rechts) die op de 2e plek eindigde en Gwamungindi Mwakipesile, no 3. (Foto: CDS)


Chefkok Jethro Wirth (34) van Chef Thro NV is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Entrepreneurship World Cup 2021 (EWC). Hij komt in aanmerking voor verschillende trainingen lokaal en internationaal en een Samsung A20. Zijn prijzen hebben een waarde van $20.000. Hij presenteerde zijn healthy lifestyle producten, omdat hij van mening is dat Surinamers over het algemeen overgewicht hebben en niet gezond eten. Na het gebruik van de producten wist Jethro 2 kilo’s kwijt te raken.

Tijdens zijn presentatie kon hij de juryleden overtuigen, waarom men voor zijn producten zou moeten kiezen. Wirht had niet verwacht dat hij de winnaar zou worden. “Het was een verrassing voor mij. Ik kon het niet geloven”, laat de chefkok optekenen via de Communicatiedienst Suriname. Zijn boodschap aan jonge ondernemers is om nooit op te geven. “Ga altijd achter je dromen aan. We blijven bezig”.

Op de tweede plaats eindigde Vanessa Mahangi-Souda, die haar AIM Industrial Solutions NV presenteerde. Gwamungindi Mwakipesile was goed voor de derde plaats met haar onderneming Thrive Coaching. De beoordeling van de 11 finalisten werd gedaan door een jury waarin zitting hadden: Anvit Ramkhelawan, directeur van Datasur, Magubane Poetisi, directeur ondernemerschap betrokken bij het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Verder hebben entrepreneur David Power, die ook coach is en een Financial Literacy advocate en de enige vrouw in de jury was Lilian Wiebers.

De Entrepreneurship World Cup 2021 is gehouden door Arthem Consultancy in samenwerking met Act Now Foundation. Tijdens de EWC krijgen ondernemers de kans om hun business pitch te presenteren. Dit is de tweede keer dat Suriname heeft deelgenomen aan deze wereldwijde competitie, die een unieke kans biedt om de beste innovatieve ondernemers van het land te laten zien. EWC is meer dan alleen een wedstrijd, het is een hele ervaring, inclusief training, middelen, connecties en mentorschap. Het evenement is gehouden in het gebouw van met ministerie van Economische Zaken. Het ministerie ondersteunt het idee, omdat het gaat om ondernemerschap en is heel blij met dit initiatief. “We hopen in de toekomst dat er meer soortgelijke projecten georganiseerd worden”, zei Rafiq Ilahi, directeur van het ministerie van EZ, die minister Walden vertegenwoordigde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May