Gentle treedt op bij aanhouding jongere broer
11 Jul 2021, 02:51
foto
Hoofdinspecteur van politie, Sergio Gentle.


Een brandweerman, jongere broer van hoofdinspecteur Sergio Gentle, is zaterdagmiddag in verzekering gesteld voor bedreiging. Na enkele uren is hij weer in vrijheid gesteld. Hij zou als lockdown-overtreder de politie hebben bedreigd. Sergio Gentle zegt dat hij vrijdagavond is gebeld dat zijn jongere broer is aangehouden door de politie. Zijn jongere broer was op het erf van een zwager. Er was een televisiescherm op het terrein gezet. Gentle zegt dat er naar televisie werd gekeken toen de politie op de plaats kwam en zijn jongere broer samen met anderen meenam.

Een van de vrienden belde Gentle op dat de brandweerman werd mishandeld in een donkere hoek bij het AK Stadion. De jongere broer zou zijn geslagen omdat hij een agent naar zijn naam vroeg. “Hij is flink toegetakeld.” Gentle zegt dat hij kort daarvoor ook de klacht had ontvangen dat een andere lockdown-overtreder was geslagen. Hij heeft daarom de regiocommandant en de korpschef gebeld over de twee gevallen die zich binnen nog geen 20 minuten hadden voorgedaan.

Gentle is toen ook geweest naar het AK Stadion waarbij bleek dat zijn broer in de handboeien op station Flora was. De brandweerman klaagde van pijn en is uiteindelijk gebracht voor medische behandeling. Volgens Gentle wordt een lockdown-overtreder anders behandeld dan een verdachte. Het slachtoffer heeft ook aangetoond welke politieman hem heeft geslagen. Eerst werd aangegeven dat het om weerspannigheid ging. Gentle zegt dat hij zaterdagochtend werd verrast dat zijn broer het verwijt van bedreiging werd gemaakt. Hij geeft aan dat eerder niets was aangegeven over de bedreiging met de dood. Hij zegt dat zijn broer in de handboeien was waardoor hij zich afvraagt waarom geweld toegepast moest worden op hem. Verder hebben geen van de politiemannen letsel opgelopen.

Andere bronnen geven echter aan dat de brandweerman zich heeft misdragen tegenover de politie toen die hem als een lockdown-overtreder aanmerkte. De politie wist het verzet te breken. Volgens hen heeft Gentle het onderzoek doorkruist en bemoeilijkt. Zij geven aan dat Gentle twee brigadiers heeft uitgekozen en bepaalde wie te horen als getuigen in het AK Stadion over hetgeen gebeurd zou zijn.  Ook wordt aangegeven dat een inspecteur die bezig was met de afhandeling van een andere zaak in opdracht van Gentle moest komen om het geval van zijn broer te bekijken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May