Vp geeft opdracht: In 2 dagen water crematieoord Uitkijk
10 Jul 2021, 02:38
foto


Robby Gadjradj, ondervoorzitter van stichting Crematorium Uitkijk, kan zijn geluk niet op. Maandag wordt door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) het startsein gegeven voor de aanleg van een buis naar het crematieoord. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft hiertoe de opdracht gegeven aan SWM-directeur Marlon Oosterling. "Binnen twee dagen is de buis aangelegd en kan het water al stromen uit de kraan", zegt Oosterling aan Starnieuws.

De stichting heeft brieven geschreven om uit te leggen dat stromend water dringend nodig is. Er vinden veel crematies plaats, waarbij rivierwater wordt gebruikt om de handen te wassen. Het is belangrijk dat er stromend water komt op het crematieoord. Gadjaradj is er ingenomen mee dat een van de grootste problemen wordt opgelost.

Oosterling merkt op dat de vicepresident hem een spoedopdracht heeft gegeven om het waterprobleem op te lossen. Hij zegt dat het werk snel uitgevoerd zal worden, waardoor in twee dagen de job reeds geklaard zal zijn. Er zijn al voorbereidingen getroffen om maandag te kunnen beginnen.

Gadjradj merkt op dat het doel van de stichting is om ook een crematorium op te zetten op het terrein. Maar daarvoor is elektriciteit nodig. Er is al een crematieoord en een begraafplaats. Als er een crematorium wordt gebouwd, kan alles op één plek gebeuren. Hier zal werk van worden gemaakt. "Wie weet kunnen wij dit ook realiseren", merkt de ondervoorzitter op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May