RC stelt moeder die zak om hoofd baby deed in vrijheid
10 Jul 2021, 06:22
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft Meredith S. (26), die een plastic zak over het hoofd van één van haar kinderen had geplaatst, in vrijheid gesteld. Advocaat Vanessa Nooitmeer bevestigt de invrijheidstelling van de vrouw.

Zij had bij de rc een verzoek gedaan dat gebaseerd is op artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering waarop positief is beslist. Nooitmeer zegt dat de vrouw nimmer de intentie heeft gehad om een van haar kinderen pijn aan te doen. Haar werd het verwijt gemaakt van poging tot moord en poging tot doodslag. Zij heeft de zorg van vier kinderen van wie het jongste zes maanden en het oudste vier jaar is. Zaken gingen mis toen zij een foto van haar vriend met een andere vrouw op Facebook had gezien. Zij wilde aandacht van hem.

Zij gebruikte haar kind van zes maanden en maakte een video toen zij een plastic zak om het hoofd van hem deed. Zij heeft die video gestuurd voor haar vriend. Ook is een video gestuurd waarin zij het kindje wilde wurgen. Het Openbaar Ministerie had aangegeven dat de vrouw in 2017 een mes bij de keel van een van de kinderen had gehouden; dat deed zij ook voor aandacht.

Nooitmeer zei aan de rc dat er ernstige feiten zijn die de vrouw worden verweten. Volgens haar heeft de moeder alles gedaan om aandacht te krijgen van haar vriend. De vrouw was radeloos vanwege de zorg van de vier kinderen en verwachtte dat de partner zou bijdragen in de zorg. Zij heeft zeven jaar met de man samengewoond en ze waren een maand terug uit elkaar. Enkele dagen voor het geval had hij het weer goedgemaakt, maar de vrouw zag kort daarna de foto van de man met een andere vrouw op Facebook. Nooitmeer vindt dat de moeder psychologische begeleiding behoeft. De vrouw zal binnenkort het staatsexamen maken. Voor de advocaat is het langer aanhouden van de moeder niet de oplossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May