Directoraat Openbaar Groen krijgt taken erbij
10 Jul 2021, 13:32
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare werken heeft het eindverslag 'Beleidsvoorstellen Verzelfstandiging Directoraat Openbaar Groen' in ontvangst genomen. (Foto: CDS)


De dienst Vuilophaal en Verwerking (VOV) en een deel van de werkzaamheden van de Wegen Autoriteit Suriname (WAS) zullen aan het directoraat Openbaar Groen worden toegevoegd. Het doel met de verzelfstandiging van het directoraat is om het volledig af te stoten. Het is ook mogelijk dat een deel een overheidstaak blijft en het ander deel zal toebehoren aan particulieren, zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

Hij heeft het eindverslag van de werkgroep 'Beleidsvoorstellen Verzelfstandiging Directoraat Openbaar Groen' in ontvangst genomen. In het verslag zijn de werkzaamheden en inzichten welke aan het directoraat waren toebedeeld. De werkgroep gaat nu verder met het vervolgtraject in verband met de eventuele verzelfstandiging. Het is volgens de bewindsman de bedoeling dat de medewerkers zo de kans krijgen zich te profileren. Zo hoeft het ministerie ook niet "onnodig geld te verspillen aan dure consultants, die toch vaak van dezelfde medewerkers de informatie moeten krijgen en ook nog hen het werk hoofdzakelijk laten doen."

Minister Nurmohamed heeft laten weten dat het directoraat niet wordt uitgehold, maar het krijgt juist taken erbij, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May