Nog geen besluit in staking bij 's Lands Hospitaal
09 Jul 2021, 00:29
foto


Imro Edam, voorzitter van de bond bij ‘s Lands Hospitaal zegt dat er donderdag niets uit de bus is gekomen in de zaak die aanhangig is gemaakt door de directie. “De rechter heeft nog geen vonnis geveld in het verzoekschrift dat door de directie is ingediend”. Dinsdag is aangegeven dat de directeur zou terugkoppelen met de minister en op basis daarvan zou er verder gewerkt worden aan een oplossing.

De minister heeft gistermorgen een brief gestuurd naar de bond en die wordt vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering behandeld. “Er zullen enkele voorstellen worden gedaan en de ledenvergadering is het hoogste orgaan om besluiten te nemen”. Volgens de bondsvoorzitter hoeven zaken niet moeilijker gemaakt te worden dan die al zijn. De bond neemt zijn verantwoordelijkheden en hoopt ook dat hetzelfde geldt voor de directeur.

“We waren ook gewillig om mee te werken aan bepaalde zaken, maar de manier hoe die directeur omging in de zaal leek het op een confrontatie”. Vandaag moeten partijen weer voor de rechter en het besluit van de algemene ledenvergadering wordt meegenomen.

De directie van 's Lands Hospitaal heeft de opname van patiënten gisteren stopgezet. Er is volgens de directie te weinig personeel op de werkvloer, waardoor de zorg niet op een verantwoorde manier kan worden gegarandeerd. De bond vindt dat de directie de zaak erger voorstelt dan ze is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May