Ruim 100 zaalartsen AZP in beraad; boos op minister
08 Jul 2021, 08:46
foto


De ruim 100 zaal- en SEH-artsen bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn in beraad. Dit houdt in dat ze van 10.00 tot 15.00 uur bij elkaar komen voor bijzonder overleg over de onderhandelingen voor een betere salarisstructuur en ontwikkelingen. De artsen van de Intensive Care, Neonatale Intensive Care en nog enkele cruciale diensten hebben voorlopig dispensatie. De artsen zijn gebelgd over uitspraken gedaan door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op een persconferentie. Zij hebben daarom besloten openheid van zaken te geven aan de samenleving.

Sinds 2018 zijn de artsen in onderhandeling met de directie van het AZP in verband met realistische aanpassingen van hun salarisstructuur. Echter is er tot nu toe geen overeenkomst bereikt. Na de recente officiële koersaanpassingen zijn de gesprekken herstart. In goed overleg met de minister van Volksgezondheid is er ruimte gegeven aan de directie om tot een reële tussentijdse overeenkomst te komen. De directie heeft een aanbod gedaan, dat is geaccepteerd.
Echter blijkt dat deze mondelinge overeenkomst, die als ‘gentleman’s agreement’ is geduid, nu niet gefinaliseerd kan worden.

Ook was afgesproken om tijdens deze onderhandeling niet in de pers te treden. "Wij zijn dan ook zeer teleurgesteld om via de media te vernemen dat de minister van Volksgezondheid details van de onderhandelingen publiekelijk kenbaar heeft gemaakt, die bovendien op onwaarheden berusten. Voorts is het bekend maken van salarissen tijdens actieve onderhandeling een ‘act of bad faith’ en wint geen schoonheidsprijs. Naar aanleiding van zijn reactie naar de media toe, voelen wij ons verplicht om in ieder geval de onwaarheden te weerspreken," zeggen de artsen in een persbericht.

"Allereerst is het door de minister aangehaalde brutosalaris van SRD 30.000 niet ter sprake gekomen en behoort de hoogte van dit bedrag momenteel tot ‘wishful thinking’. Een ervaren arts met meer dan 15 dienstjaren komt nu niet eens op dit bedrag. Er is slechts gesproken omtrent een afkoopsom (lumpsum) over de periode vanaf januari 2021 t/m december 2021 in afwachting op een nieuwe loonstructuur," stellen de artsen.

U kunt de verklaring hier downloaden.
pdf-icon.gif Persbericht_Zaal_-_en_SEH_artsen_AZP.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May