Schietpartij en brandstichting door slepende ruzie
08 Jul 2021, 01:37
foto


Een slepende ruzie om grenzen in Brokopondo is uitgemond in een schietpartij. Eduard W. (39) heeft met een jachtgeweer schoten gelost op zijn 38-jarige buurman, Silvano F. De dader is aangehouden. Ook de zus van het slachtoffer Ivodia F. (32) is in verzekering gesteld wegens brandstichting.

De verdachte Eduard W. meldde zich dinsdag op het politiebureau aan, kort nadat hij zijn buurman met een jachtgeweer had neergeschoten in het dorp Nieuw Ganzee in het district Brokopondo. De man verklaarde aan de politie dat hij en zijn buurman geruime tijd een slepende grenskwestie hebben, die uit de hand is gelopen. Tijdens de ruzie loste hij met een jachtgeweer schoten op zijn buurman. Het jachtgeweer is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.

Het slachtoffer Silvano F. bleek per eigen gelegenheid te zijn overgebracht naar de Medische Zending van Brownsweg. Van daaruit werd de gewonde man met de ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen.

Een getuige deed in de vooravond van 6 juli het politiebureau aan, toen die een rookontwikkeling waarnam bij de woning van de in verzekering gestelde Eduard W. Hij zag Ivodia F., de woning van Eduard W. verlaten. Het vermoeden bestaat dat Ivodia F., de woning in brand moet hebben gestoken. Bij aankomst van de brandweer was het huis totaal afgebrand en konden slechts nablussingswerkzaamheden worden verricht. De politie hield de verdachte Ivodia F. in de omgeving van het dorp aan voor vermoedelijke brandstichting. Zowel Eduard W. en Ivodia F. werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May