Cruciale diensten 's Lands Hospitaal krijgen dispensatie
06 Jul 2021, 20:54
foto


Rechter Alida Johanns heeft zojuist beslist dat de bond bij 's Lands Hospitaal dispensatie moet verlenen aan de cruciale diensten opdat de zorg aan patiënten kan worden geboden. Tot donderdag heeft de minister van Volksgezondheid de tijd om een besluit te nemen over een voorstel dat is gedaan door de directie over afkoopregeling en vervoerstoelage.

Algemeen directeur Dayasankar Mathoera zegt aan Starnieuws dat hij verwacht dat het personeel van de cruciale diensten de nachtdienst weer zal draaien. Ook verwacht hij dat woensdagochtend de mensen die noodzakelijk zijn normaal opkomen. De rechter heeft comparitie gelast tussen partijen.

Donderdag moeten partijen zich weer aanmelden bij de rechter, waarbij nagegaan wordt of iedereen zich gehouden heeft aan de gemaakte afspraken. Dan heeft minister Amar Ramadhin ook de ruimte gehad om zich te buigen over deze kwestie.

De bond wil SRD 8.000 per personeelslid als afkoopregeling van 2020. Verder moeten de onderhandelingen van 2021 van start gaan. Het verschil in vervoerstoelage dat nog betaald moest worden, wil de bond overgemaakt zien op de rekening van de leden.

Minister Ramadhin zei vandaag op een persconferentie dat hij wat ruimte had gevraagd aan bondsvoorzitter Imro Edam. Hij was verrast met het besluit dat de bond vandaag een spoed algemene ledenvergadering had belegd en besloot per direct in staking te gaan. Geen enkele afdeling had dispensatie gekregen. Besloten werd om meteen een kort geding aanhangig te maken tegen de bond met als inzet werkhervatting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May