President: Bedragen voertuigen worden opnieuw bekeken
07 Jul 2021, 06:38
foto
President Chan Santokhi


De bedragen waarvoor de 33 voertuigen die goedgekeurd zijn voor het Kabinet van de President, zullen opnieuw onder de loep worden genomen. Dit heeft president Chan Santokhi gisteren op een persconferentie meegedeeld. Er is een lawine van kritiek losgebarsten nadat het bekend werd dat in mei een gunning heeft plaatsgevonden voor de aanschaf van de auto's waarmee meer dan SRD 19 miljoen gemoeid is.

Kenners van prijzen hebben aangegeven dat de prijzen veel te hoog zijn voor de voertuigen. Deze zouden voor veel minder aangeschaft kunnen worden. Santokhi merkte op dat er haast geen auto's zijn op zijn kabinet. De voertuigen zijn verkocht door de vorige regering. Hij voerde aan dat er een openbare inschrijving is gehouden, waarbij bedrijven in aanmerking zijn gekomen voor de levering. De Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen heeft het voorstel van Openbare Werken goedgekeurd. Volgens de president komt dan het ministerie van Financiën & Planning in beeld. Er zijn echter geen middelen voor de aanschaf van de auto's, zei Santokhi.

Leden van de VHP-fractie hebben dinsdag een brief geschreven naar minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Zij willen weten of er een openbare aanbesteding is gehouden bij de voorgenomen aankoop van de voertuigen. Hoeveel leveranciers zijn hierbij betrokken en wat zijn de prijzen van diverse types voertuigen die zijn geoffreerd. Aan de minister wordt in overweging gegeven de mogelijkheid te bekijken de voertuigen die, voordat deze regering aantrad, tegen exorbitant lage prijzen zijn verkocht, terug te vorderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May