Vraagtekens bij aankoop 33 auto's voor Kabinet President
06 Jul 2021, 00:00
foto
De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning heeft goedgekeurd dat 33 auto's gekocht worden voor het Kabinet van de President. Het besluit is in mei genomen op voordracht van Openbare Werken.


Voor de levering van 33 auto's bestemd voor het Kabinet van de President is een bedrag van ruim SRD 19.4 miljoen goedgekeurd door de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen op 5 mei. De voertuigen moeten in A1 conditie zijn, blijkt uit het gunningsdocument ondertekend door vicepresident Ronnie Brunswijk. Het voorstel komt van Openbare Werken.

De gunning circuleert ook op social media, waar enorme vragen worden gesteld over de prijs van de voertuigen. Zes Isuzu D-Max worden geleverd door Fernandes Autohandel, terwijl 27 auto's via Car Guide NV worden gekocht. Assembleelid Sham Binda (VHP) zegt in gesprek met Starnieuws dat hij begrepen heeft dat er een openbare inschrijving is gehouden. De voertuigen zijn nog niet geleverd.

"Openbare aanbestedingen moeten in de kranten gepubliceerd worden en niet op een site van de overheid alleen.  Eenieder moet de kans krijgen mee te doen, want hiermee schep je mogelijke favoritisme voor mensen die in een vroeger stadium een tip krijgen dat er een aanbesteding komt. Zo ook aanvragen van grote stukken domeingrond en concessiegronden," stelt Binda.

Het zou goed zijn volgens de volksvertegenwoordiger als de overheid wekelijks dit soort zaken in een speciale rubriek zou adverteren. "Dit, in het kader van transparantie zoals het beloofd was aan het volk en om speculaties en corruptie te voorkomen. Zo ook zouden de mutaties op onder- en directeursniveau van ministeries en staatsbedrijven gepubliceerd moeten worden. Er moet geen ruimte zijn voor nepotisme en onnodige heisa in de samenleving. Ik heb vaker gevraagd naar de bemensing van de raad van commissarissen, hun vergoedingen en de capaciteit van deze mensen in de staatsbedrijven. Maar helaas heb ik geen antwoord gekregen", zegt Binda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May