Voetbaltrainer volhardt in onschuld
06 Jul 2021, 02:51
foto


Voetbaltrainer Ricardo O., die verdacht wordt van seks met een meisje, volhardde maandag in zijn laatste woord in zijn onschuld. Hij verklaarde dat zijn leven is kapotgegaan door deze zaak.

Zijn advocaat Irene Lalji zegt dat de man vanaf zijn aanhouding heeft ontkend dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd. Zij vraagt de rechter hem vrij te spreken. Lalji bracht onder de aandacht van de rechter dat de verdachte geen eerlijk opsporingsonderzoek heeft gehad. Ondanks zijn verzoek om een onderzoek te doen in zijn telefoon naar telefoongesprekken en naar zijn account op Facebook, heeft dat nimmer plaatsgevonden. Volgens Lalji is de telefoon van de verdachte niet uitgelezen, waardoor hij op een ernstige wijze is benadeeld.

Ricardo O. heeft aangegeven dat zijn account op Facebook is gehackt, omdat hij nimmer heeft gechat met het slachtoffer. “Dat het hacken van een account niet onmogelijk is, dat weten we. Het blijkt ook uit het feit, dat recent het account van minister Amar Ramadhin gehackt is en de hacker zich via sociale en via messengeraccount gechat heeft en berichten heeft uitgegeven als te zijn de minister. Dat is in de gemeenschap niet onbekend.”

Lalji meent dat er sprake is van de beschuldiging van het slachtoffer tegenover de ontkenning van Ricardo O. Zij sloeg acht op de afgelegde verklaringen door het meisje. Het meisje verklaarde dat de verdachte haar heeft ontmaagd en dat slechts hij, seks met haar heeft gehad. “Dit is een leugen die zij verklaart om de politie op een verkeerd spoor te brengen. Dit meisje beschermt iemand anders en schuift de schuld in de schoenen van de verdachte.”
Ricardo O. is op vrije voeten en verscheen in de rechtszaal. Op 2 augustus volgt uitspraak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May