Minister Somohardjo woont conferentie bij in Egypte
05 Jul 2021, 18:37
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, onder wie het beleidsgebied gender valt, neemt deel aan de 8e ministeriële conferentie over vrouwen van 6 tot en met 8 juli in Caïro, Egypte. De conferentie is georganiseerd door de Organization of Islamic Coorperation (OIC ). Hij is vanmiddag aangekomen in de Egyptische hoofdstad.

Het doel van deze ministeriële conferentie is de positie van vrouwen en meisjes te bespreken in de OIC lidstaten. Er zal stil gestaan worden bij nationale, regionale en internationale inspanningen ter verbetering van hun lot, en in te spelen op hun speciale behoeften te midden van de Covid-19 pandemie.

"Als moslim vind ik het een eer om onze natie te mogen vertegenwoordigen bij deze 8e ministeriële conferentie in Egypte. Wij als moslims leren dat het paradijs aan de voeten van de moeder ligt, dat geeft aan dat wij aandacht moeten hebben voor alles wat met de welzijn van de vrouw te maken heeft. Door de corona pandemie zijn de inkomsten van de vrouwen, in het bijzonder van de alleenstaande moeder, drastisch verminderd en wij moeten daar oplossingen voor vinden", stelt Somohardjo. Hij is vrijdag  in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May