Cuba zet zich schrap voor Elsa
05 Jul 2021, 12:43
foto
Santo Domingo kreeg zaterdag te maken met storm Elsa. (Foto: EPA)


De mensen in Cuba zetten zich schrap voor de komst van tropische storm Elsa, die naar verwachting zware regen zal brengen naar centrale delen van het eiland. Er is een orkaanwaarschuwing afgegeven voor de provincies Cienfuegos en Matanzas en inwoners is verteld om op te passen voor plotselinge overstromingen en modderstromen. Meer dan 100.000 mensen zijn geëvacueerd.

Bij de storm die de afgelopen dagen over de Dominicaanse Republiek en St. Lucia trok, zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Centre (NHC) zal Elsa later op maandag naar verwachting door Midden- en West-Cuba trekken, waarbij de omstandigheden naar verwachting de komende uren zullen verslechteren.

Elsa zal naar verwachting dinsdag en woensdag in de buurt van of over delen van de westkust van Florida komen, zegt de NHC. In Miami werd de sloop van een gedeeltelijk ingestort flatgebouw vervroegd vanwege de nadering van storm Elsa.

Op vrijdag werd Elsa de eerste orkaan van het Atlantische seizoen voordat ze afzwakte tot een tropische storm. Zaterdag zijn zeker twee mensen omgekomen toen muren zaterdag in de Dominicaanse Republiek instortten door harde wind.

De slachtoffers waren een 15-jarige jongen in Barahona, in het zuiden van het land, en een 75-jarige vrouw ten westen van de hoofdstad Santo Domingo. Op het Oost-Caribische eiland St. Lucia is volgens premier Allen Chastanet ook een man om het leven gekomen. In Barbados zijn naar verluidt honderden huizen beschadigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May