Initiatiefgroep vrouwen Jarikaba helpt nood verzachten
05 Jul 2021, 14:41
foto
Een deel van de vrouwen van de initiatiefgroep in ressort Jarikaba. De initiatiefnemers willen de noden van zwakke gezinnen helpen verlichten.


25 vrouwen uit ressort Jarikaba hebben besloten zich te organiseren. Zij zullen zich inzetten voor de belangen van de vrouw, maar in het bijzonder voor behoeftige alleenstaande moeders en zwakke gezinnen in het ressort. Districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga heeft haar volle ondersteuning toegezegd aan de vrouwen. Ze zal ervoor te zullen zorg dragen dat dit initiatief ingang vindt in de overige ressorten van het district Saramacca.

De initiatiefnemers vinden dat de huidige financieel economische situatie in het land en in het bijzonder de daaruit voortvloeiende problemen een enorme wissel trekken op de gezinshuishoudens in het land. Het zijn meestal de vrouw die dagelijks de eindjes aan elkaar moet knopen. Ook de oprukkende en leven veranderende Covid pandemie baart de initiatiefnemers enorm veel zorgen omdat deze een dubbele aanslag pleegt op het welzijn van de gezinnen. De scholen zijn gesloten waardoor de kinderen thuis moeten blijven, dit maakt het zwaarder voor de vrouwen om in deze moeilijke tijd te gaan werken om het gezinsinkomen te verruimen. Daarnaast neemt het probleem van huiselijk geweld toe vanwege de heersende situatie.

De initiatiefnemers willen gebundeld deze problemen aanpakken. Als eerste actie, heeft de groep behoeftige seniorenburgers van het ressort Jarikaba van een pakket met basisgoederen voorzien. Er zijn 100 pakketten verstrekt. De organisatie spreekt ook haar dank uit naar alle donateurs die het mogelijk hebben gemaakt om de pakketten samen te stellen, zeggen de bestuursleden A. Oedairadjsingh (voorzitter), F. Horacius en A. Narain.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May