Ministers hebben samenwerking KLM-SLM besproken
02 Jul 2021, 05:16
foto
Minister Albert Ramdin (aan het hoofd van de tafel) met naast hem collega Armand Achaibersing in gesprek met vertegenwoordigers van Lazard.


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat er succesvolle gesprekken zijn gevoerd in Nederland. Met de KLM is een onderhoud geweest over een mogelijke samenwerking met de SLM.

Naast Ramdin bestond de delegatie uit de ministers Armand Achaibersing (Financiën & Planning) en Albert Jubithana (Transport, Communicatie & Toerisme). Vernomen wordt dat er gesproken is met de KLM over het leasen van vliegtuigen voor de Mid-Atlantische route en de regio. Ramdin bevestigt dat hierover is gesproken, maar ontkent dat het restant verdragsmiddelen uit Nederland gebruikt zal worden voor leasen van KLM-vliegtuigen. Hij wijst erop dat de middelen reeds een andere bestemming hebben.

In Nederland waren er ontmoetingen met ministers Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken, Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, en Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Er is ook gesproken met hoge functionarissen van Financiën. Deze gesprekken behelsden een voortzetting van de technische samenwerking. Een uitgebreid gesprek is er ook geweest met het ingehuurde Franse bureau Lazard. Dit was nodig om een strategische analyse te maken van de positionering van de verschillende schuldeisers, zegt Ramdin. Er zijn ook gesprekken gevoerd met potentiële investeerders in de toerisme- en agrarische sector.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May