Diakonessenhuis: Totale opnamestop, ontslaan patiënten
30 Jun 2021, 15:53
foto


Het Diakonessenhuis heeft vanaf vandaag een totale opnamestop. Ook Covid-19-patienten worden niet opgenomen. Voorts heeft de directie besloten zoveel als mogelijk klinische patiënten te ontslaan. Het besluit van de directie heeft direct te maken met de aangekondigde actie van de personeelsbond van het ziekenhuis. Per 2 juli legt de bond de ziekeninstelling plat.

In een brief aan de directie heeft het bondsbestuur laten weten dat de acties alleen zullen worden opgeschort als de minister van Volksgezondheid/de regering toezeggingen doet zodat wordt voldaan aan het gestelde wensenpakket. Vrijdag wordt geëvalueerd of de genomen maatregelen van de directie zullen voortduren. Alles hangt van af van de reactie van de minister van Volksgezondheid.

"De directie is zich bewust van de impact van deze maatregelen op de totale gezondheidszorg in Suriname en van individuele cliënten en patiënten en hoopt dat omstandigheden snel worden geschapen om over te kunnen gaan tot normalisatie van de dienstverlening," staat in een verklaring van het Diakonessenhuis.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May