Laatste gelegenheid pleidooi verdediging Kromosoeto
30 Jun 2021, 00:00
foto


Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft dinsdag een eenmalig kort uitstel verleend aan de advocaten Benito Pick en Richard Tjon A Joe voor het houden van hun pleidooi voor ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Zij zegt dat de advocaten vanaf 25 mei, sinds de strafeis van het Openbaar Ministerie is gedaan, ruimschoots de tijd hebben gehad hun pleidooi voor te bereiden.

De magistraat stelde de zaak uit tot 13 juli. Volgens haar volgt geen uitstel meer. In geval de advocaten op 13 juli hun pleidooi niet houden, zal Kromosoeto worden aangevoerd naar het gerechtsgebouw om te pleiten en het laatste woord te voeren. Gisteren verscheen Kromosoeto niet in de beklaagdenbank. Hem werd telefonisch medegedeeld dat zijn zaak op verzoek van zijn advocaten is uitgesteld. Kromosoeto riskeert vijf jaar celstraf en een boete van SRD 150.000 of subsidiair twaalf maanden hechtenis.

De ex-bankier heeft steeds ontkend te hebben deelgenomen aan een organisatie die het oogmerk had misdrijven te plegen. Hij beweerde niet schuldig te zijn aan valsheid in geschrifte en ontkende de Anti-corruptiewet te hebben overtreden. De verdachte gaf toe dat hij als directeur bij de SPSB scherper moest opletten. Volgens hem heeft hij geprobeerd de bank te laten bloeien en groeien. Hij erkent dat hij de verantwoordelijkheid had. Kromosoeto zegt dat hij gelieerd was aan de NDP-regering en zijn medewerking wilde verlenen, zodat alles goed zou gaan in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May