Voedselveiligheid dichterbij met installatie toezichtsraad
29 Jun 2021, 22:36
foto
Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (m) met de leden van de Raad van Toezicht van het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname. (Foto: LVV/CDS)


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft donderdag de Raad van Toezicht van het Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid Suriname (NIVS) geïnstalleerd. Het NIVS moet consumenten helpen beschermen tegen gevaren verbonden aan alle voor verkoop beschikbare levensmiddelen en is ook gericht op de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector.

De wet voor het oprichten van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid in Suriname is op 18 december 2020 in De Nationale Assemblee aangenomen. Het is de bedoeling dat er door instelling en optreden van NIVS  er zowel lokaal, als in het buitenland, meer vertrouwen komt in de voedselproductie van Suriname. "De internationale vereisten die gesteld worden aan het exportproduct kunnen door NIVS beter worden gecontroleerd met de nodige juridische dekking, waardoor we minder de kans lopen op de vingers getikt te worden", zegt Sewdien.

Een ander voordeel van NIVS zal zijn grotere toegankelijkheid en uitbreiding van buitenlandse markten voor een groter aantal Surinaamse voedingsproducten. Ook zullen meer mogelijkheden tot ontwikkeling van de nationale voedsel- en agrovoedingsmiddelen sector worden gecreëerd die tot innovatie zullen leiden, schrijft de voorlichting van LVV.

De Raad van Toezicht bestaat uit 9 leden onder leiding van Parveen Amritpersad, vertegenwoordiger van LVV. In de raad zitten verder: Rafiq Ilahi (Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie), Rakesh Gajadhar Sukul (Volksgezondheid), Jenna Wijngaarde (Consumentenkring), Jan van Charante (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), Rene Gosen (Associatie van Surinaamse Fabrikanten), Tania Lieuw-A-Soe (Landbouwsector), Anjalie Jagroe (Veeteeltsector) en Udo Karg (Visserijsector).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May