Ex-zorgdirecteur legt beslag op spullen RZW
29 Jun 2021, 11:52
foto
De goederen van het RZW die in beslag zijn genomen.


Rudrakanth Oemraw, ex-zorgdirecteur van Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), heeft via de deurwaarder executoriaal beslag gelegd op vier voertuigen en een vergaderbureau. Hij voert aan dat bij rechterlijk vonnis RZW hem binnen twee dagen moet betalen.

Het gaat om betalen van loon van SRD 30.000 per maand vanaf november 2019 tot en met oktober 2020. Ook de proceskosten en de onkosten voor betekening moet betaald worden door RZW, eist Oemraw.

Jason van Genderen, algemeen directeur van RZW om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de instelling in een civiele procedure verwikkeld is "met een vermeend betrokkene die te kwader trouw gehandeld heeft". De persoon heeft bewijs overgelegd in een kort geding, waarvan de authenticiteit dusdanig verdacht bevonden is, dat het RZW aangifte gedaan heeft tegen hem.

"Desondanks heeft het bewijsmiddel geleid tot een toewijzend kort geding vonnis." Het RZW heeft hoger beroep ingesteld en de betrokkene aangeschreven over het afzien van executie.

"Toch wordt door betrokkene agressief executie nagestreefd, zelfs middels middelen bestemd voor geneeskundige doeleinden en de verzorging van patiënten." Het RZW ziet zich genoodzaakt, om rechtsmaatregelen tegen de executie te ondernemen om een humanitaire ramp te voorkomen, te midden van ernstige omstandigheden, zegt Van Genderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May