Copa America 2021: Peru dumpt Venezuela
27 Jun 2021, 21:07
foto
Het doelpunt van André Carrillo betekende het einde van Copa America 2021 voor Venezuela.


Peru heeft Venezuela uit Copa America 2021 gewipt in een onspectaculaire laatste groepswedstrijd in Brasilia. Venezuela begon de avond als vijfde van de vijf teams in Groep B en moest het resultaat van Ecuador tegen titelverdediger Brazilië verbeteren, omdat ze het opnemen tegen tegenstanders wiens plaats in de knock-outfase al veilig leek.

Het Venezuela van Jose Peseiro werd echter verslagen door het doelpunt van André Carrillo in de tweede helft. In de andere groepswedstrijd hielden gastheer Brazilië en Ecuador een gelijke stand. En dat betekende een vroegtijdig einde aan een teleurstellende campagne voor Venezuela, dat slechts twee punten opleverde uit vier wedstrijden in de groepsfase.

Een begrijpelijk gespannen start van het duel bracht weinig kansen met zich mee, met twee pogingen van Jefferson Savarino van afstand die voor beide partijen de dichtstbijzijnde glimp van het doel opleverden. De tweede daarvan creëerde in feite een gouden kans voor Sergio Cordova, maar de aanvaller van Venezuela zag op de een of andere manier kans om wijd te koppen toen hij een open doel voor ogen kreeg na een redding van Pedro Gallese.

Van daaruit groeide Peru in het spel, met Gianluca Lapadula en Sergio Pena die voor rust redding brachten op Wuilker Farinez. En de Peruanen pakten in de tweede helft op waar ze gebleven waren, waarbij Carrillo het snelst reageerde toen de bal uit een corner viel en de bal in het dak van het net sloeg.

Dat doelpunt betekende dat Venezuela op weg was naar de uitgang, en nog slechter nieuws uit Goiania volgde, waarbij Ecuador de gelijkmaker maakte tegen Brazilië om hun eigen kansen op vooruitgang te vergroten. Terwijl de situatie in Venezuela er hopeloos uitzag, keek Peseiro naar zijn bank voor inspiratie, maar zijn kant had moeite om opmerkelijke kansen te creëren, aangezien ze voor de rest op afstand werden gehouden door verdiende winnaars Peru.

Peru's overwinning verzekerde hen van de tweede plaats in Groep B achter Brazilië.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May