EK 2021: België kraakt titelverdediger Portugal
27 Jun 2021, 18:00
foto
Op slag van rust haalt Thorgan Hazard verwoestend uit. Rui Patricio kan er niet bij. De Rode Duivels op voorsprong. (Foto: AFP)


's Werelds nummer één gerangschikte België neemt het op tegen titelverdediger Portugal in een opvallende Euro 2021-gelijkspel in Sevilla, Spanje voor een plaats in de kwartfinales. Alle ogen zijn gericht op de Belgische aanvaller Romelu Lukaku en de Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo, die samen acht keer hebben gescoord op Euro 2021. Ronaldo, de topscorer van het toernooi met vijf doelpunten, is één verwijderd van een nieuw mannenrecord voor de meeste doelpunten van nationale teams. België wint met het kleinste verschil. Ronaldo slaagt er niet in een nieuw mannenrecord te vestigen. De titelverdediger gaat naar huis.

Portugal krijgt al vroeg een kans door Dioga Jota die wordt bediend door Renato Sanches. Jota mist. Eden Hazard trapt hoog boven het doel en Thorgan Hazard wordt afgeblokt. De Portugezen houden zich koest. Cristiano Ronaldo scoort bijna uit een vrije trap, maar Thibaut Courtois staat op zijn post. De Belgen komen goed opzetten, waarbij Thomas Meunier over het doel van Rui Patricio trapt. Bij de Portugezen troeft Sanches twee Belgen af, zet goed voor, maar het schot van Bernardo Silva wordt verwerkt tot een hoekschop. Drie minuten voor rust, geeft Thorgan Hazard de Belgen de voorsprong. Hij wordt bediend door Meunier. Werk aan de winkel voor CR7 en team.

De Portugezen openen de aanval. Jota schiet vanop het strafschopgebied over het doel van Courtois. João Felix kopt, Courtois redt. Bruno Fernandes kan Courtois kort daarop ook niet verschalken. Lukaku krijgt een kans, maar zijn poging gaat over het doel. De Portugezen blijven beuken op het doel van Courtois, maar die houdt stand. Ruben Dias trapt de bal na een hoekschop van Bruno Fernandes. Courtois redt. Raphael Guerreiro pakt een afgeslagen bal op en knalt tegen de paal. De ingevallen André Silva duikt op bij het doel, opnieuw redt Courtois. In blessuretijd schiet Fernandes over het doel. Portugal ligt eruit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May