Colombia: Helikopter president Duque 'aangevallen'
26 Jun 2021, 09:33
foto
President Iván Duque beschreef het als een "laffe aanval". (Foto: Kab. pres. Colombia)


Een helikopter waarin de president van Colombia zat is geraakt door geweerschoten, terwijl deze in de buurt van de grens met Venezuela vloog. President Iván Duque vloog in de richting van Cúcuta in de provincie Norte de Santander, samen met de minister van Defensie, de minister van Binnenlandse Zaken en de gouverneur van de provincie.

Een woordvoerder van het presidentschap zei dat niemand gewond raakte bij het incident. Duque hekelde de "laffe aanval" en zei dat hij niet bang was "voor geweld of terroristische daden".

"Onze staat is sterk en Colombia is sterk om dit soort dreiging het hoofd te bieden", zei hij in een video-toespraak op Twitter. Veiligheidstroepen hebben de opdracht om de verantwoordelijken te vinden, voegde hij eraan toe.

Lokale krant Semana meldt dat de inzittenden een geluid hoorden alsof iets de motor had geraakt, net toen de helikopter landde.

Het linkse Nationale Bevrijdingsleger (ELN) is actief in de regio Catatumbo, die de Colombiaans-Venezolaanse grens overspant. Het ELN, opgericht in 1964 om de ongelijkheid in de verdeling van land en rijkdom te bestrijden, is de grootste rebellengroep van het land en wordt door Colombia, de VS en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwd.

Eerder deze maand ontkende het ELN elke betrokkenheid bij een autobomaanslag op een militaire basis in Cúcuta. Bij de aanval raakten 36 mensen gewond, onder wie twee Amerikaanse militaire adviseurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May