3 Covid-doden en 188 besmettingen
25 Jun 2021, 20:23
foto


3 personen zijn sinds de update van het Covid-dashboard van de overheid overleden aan Covid-19. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft gisteren nog een patiënt het leven gelaten. Een patiënt is overleden in 's Lands Hospitaal en 1 in het Diakonessenhuis. Het aantal doden in juni is gestegen 191. In totaal zijn 493 mensen overleden in Suriname aan deze ziekte.

188 personen zijn positief getest op het coronavirus. Er zijn 574 swabs afgenomen. Hiervan zijn 386 negatief. Het aantal positieven is 32.8%. Dit is het laagste percentage voor deze maand. Het aantal positieven moet dalen onder de 10% om opgelucht te kunnen ademen.

Op diverse Intensive Care Units worden 38 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 205 patiënten opgenomen. 2.033 geïnfecteerden zijn in isolatie. Vandaag zijn 282 personen genezen verklaard. 

De regering en diverse Assembleeleden hebben vandaag weer opgeroepen om zich te gaan vaccineren. Er werd in het parlement ook naar voren gebracht dat mensen keuzemogelijkheden willen hebben. Minister Amar Ramadhin heeft meegedeeld dat het niet mogelijk zal zijn voor het publiek om aan te geven welk Covid-19 vaccin het wil. De minister deelde mee dat op basis van de beschikbaarheid, geografische spreiding, onderliggende aandoening en afloopdatum bepaald zal worden wie in aanmerking komt voor welk vaccin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May