Agent in zaak seksueel misbruik vrij
25 Jun 2021, 00:56
foto


Agent Virgill K., die veroordeeld is voor seks met een vijftienjarig meisje, is in vrijheid gesteld. Een van zijn advocaten, Chandra Algoe, bevestigt dat het Hof van Justitie haar verzoek heeft gehonoreerd om de politieambtenaar in vrijheid te stellen. Haar verzoek was erop gebaseerd dat Virgill K. al twee derde van zijn straf heeft uitgezeten.

De kantonrechter heeft de agent veroordeeld tot 24 maanden celstraf waarvan 12 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Algoe zegt dat het Openbaar Ministerie na het vonnis van de rechter in eerste aanleg hoger beroep heeft aangetekend. Het is nog niet bekend wanneer de behandeling van de zaak in beroep zal plaatsvinden. Virgill K. heeft nog steeds geen dagvaarding voor de behandeling van zijn zaak in beroep ontvangen.  

Algoe verleent samen met raadsman Edward Redjopawiro rechtsbijstand aan Virgill K. Redjopawiro zegt dat er veel tegenstrijdigheden en twijfels in deze zaak zijn. Virgill K. heeft steeds ontkend het meisje te hebben misbruikt. Hij had een goede band met de familie van het slachtoffer. Hij heeft verklaard dat het onmogelijk is dat hij seksuele handelingen kan hebben gepleegd met het meisje op de door haar aangegeven tijdstippen en locaties, omdat er daar veel mensen aanwezig waren.

Redjopawiro vindt verder dat er tegenstrijdigheden in de verklaringen van de twee gynaecologen zijn. De eerste gynaecoloog geeft aan dat er sprake zou zijn van ruwe seks die bij het meisje heeft plaatsgevonden. Het zou zo ruw zijn dat volgens de deskundige zulke handelingen en gedragingen gepleegd worden door bendeleiders en leden van gewapende machten. Volgens de tweede gynaecoloog is er geen sprake van ruwe seks.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May