Deze week besluit over lot minister Pokie
23 Jun 2021, 04:56
foto
Minister Diana Pokie is sinds 12 mei met verplicht verlof.


Deze week zal er duidelijkheid komen over het lot van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. Dit heeft president Chan Santokhi meegedeeld dinsdagavond in De Nationale Assemblee. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat het de president is die ministers benoemt en ontslaat. Hij laat deze kwestie liever aan het staatshoofd over, antwoordde hij op een vraag.

Er zijn twee commissies benoemd in deze kwestie. Beide commissies hebben het werk afgerond en hun rapport ingediend bij de president. Santokhi merkte op dat hij zeer zorgvuldig omgaat met deze kwestie. Hij heeft ook de minister gehoord. Er zouden politiek-bestuurlijke fouten zijn gemaakt bij uitgifte van gronden en concessies. Pokie heeft aangegeven niks verkeerds te hebben gedaan.

Sinds 12 mei is de minister met verplicht verlof. De president voerde gisteravond aan dat hij op basis van zijn verantwoordelijkheden de beslissingen zal nemen die genomen moeten worden. Hij verwacht de kwestie deze week af te ronden. Het proces is nog gaande, merkte hij op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May