Copa America: Argentinië knokt zich langs Paraguay
21 Jun 2021, 23:00
Alejandro Gomez maakt het enige doelpunt en bezorgt Argentinië dinsdag de overwinning op Paraguay in hun Copa America-duel. (Getty Images)

De wedstrijd tussen Argentinië en Paraguay in groep A, werd afgewerkt in het Estadio Nacional de Brasilia. Voor de Argentijnen die 4 punten hebben uit een overwinning en een gelijkspel is dit hun derde wedstrijd. Paraguay heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen en is dus nog zonder puntverlies. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Jesus Valenzuela uit Venezuela. De verwachting was dat beide landen aanvallend zouden spelen. Na bij de rust met 1-0 te hebben voorgestaan, wint Argentinië met het minimale verschil: 1-0.

Reeds in de eerste minuut brak Messi door, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor doelman Antony Silva het leder gemakkelijk kon opvangen. Ook in de 8e minuut was Sergio Aguero in de gelegenheid Argentinië op voorsprong te brengen, maar zijn volley ging nog net over. In de 10e minuut speelde Angel di Maria zijn collega Alejandro Gomez aan, die de bal beheerst over doelman Silva heen in het vijandige doel plaatste: 1-0. Hierna zocht Paraguay iets vaker de aanval op, maar echt gevaarlijk werd het niet. Op slag van rust werd een ogenschijnlijk gaaf doelpunt van Argentinië wegens buitenspel afgekeurd, waardoor ploegen de pauze ingingen met een 1-0 voorsprong voor Argentinië.

Na de rust kregen we de eerste minuten vrijwel hetzelfde spelbeeld te zien. Na 10 minuten spelen onderging de Argentijnse defensie gedurende lange tijd een ware belegering, maar de Albiceleste hield wonderwel stand. Miguel Almirón was in deze periode een ware plaag voor de Argentijnse achterhoede. Het leek een kwestie van tijd voordat Paraguay langszij Argentinië zou komen. Met nog minder dan 5 minuten te gaan kwam Argentinië voor de eerste keer gevaarlijk opzetten, maar Paraguayaanse defensie was alert en kon erger voorkomen. In blessuretijd gooide Argentinië het roer om en speelde vervolgens de wedstrijd uit: 1-0.