Rozenhout: Grassalco niet subsidie behoevend
22 Jun 2021, 05:58
foto
Ofschoon Grassalco torenhoge schulden heeft en verminderde inkomsten, is er volgens directeur Wesley Rozenhout geen onzekerheid over de uitbetaling van salarissen.


Wesley Rozenhout, directeur van Grassalco NV, zegt dat het bedrijf niet subsidie behoevend is. "Precies zoals de regering worstelt met de financiële huishouding van het land, zo is dat ook het geval bij Grassalco." Het besluit van de vorige regering om de royalty's van het bedrijf te verpanden, terwijl er al investeringen waren gepleegd om uit te bouwen, hebben de onderneming achtergelaten met hoge schulden.

Rozenhout zegt dat hij sinds zijn aantreden op 27 oktober 2020 bezig is geweest om met kunst en vliegwerk de salarissen van het personeel veilig te stellen. "Er was geen geld om salarissen uit te betalen," vertelt hij, "maar sindsdien is het ons gelukt het personeel uit te betalen zonder subsidie." De uitbetaling van het personeel voor de maand juni is niet in gevaar, benadrukt hij.

Hij ontkent dat er fysiek geweld is geweest tijdens de directievergadering van vrijdag. "Als iemand mij een klap verkoopt, dan ga ik naar de politie. Er zijn harde woorden gevallen, maar in geen geval zijn er klappen gevallen waar de totale directie aanwezig was." Hij merkt op dat hij maatregelen heeft doorgevoerd binnen het bedrijf, waarbij de interne organisatie is versterkt. "Mensen hebben niet graag dat anderen het beter doen," stelt hij. Politiek gemotiveerd noemt hij informatie als zou het niet goed gaan binnen het bedrijf. Rozenhout zegt dat er geen problemen zijn met het personeel. Hij vindt dat als mensen zich niet kunnen vinden in de maatregelen die worden getroffen om het bedrijf gezond te maken, zij vrij zijn om te gaan.

In het parlement zijn maandag ook opmerkingen gemaakt over de ontwikkelingen bij Grassalco.

Rozenhout zegt dat het bedrijf nu een stabiele fase heeft bereikt en wil hij met de overbruggingsbegroting van dit jaar zaken rechttrekken. "We hebben op jaarbasis al US$ 400.000 bespaard op logistieke kosten en er ligt nog US$ 100.000 op tafel voor dit jaar." Hij voorspelt dat Grassalco in januari uit het financiële dal zal klimmen en opnieuw het pad naar winst zal opgaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May