Copa America: Chili en Uruguay delen punten
21 Jun 2021, 20:10
Eduardo Vargas scoort met een half uur spelen in Arena Pantanal, voor Chili.

Chili start in Arena Pantanal met de beste statistieken. Ze voeren groep A aan met vier punten uit twee wedstrijden. Hun eerste wedstrijd met Argentinië speelden ze gelijk, terwijl ze wonnen van Bolivia. Uruguay heeft zijn openingswedstrijd met Argentinië verloren. Luis Suarez en co weten dat er werk te verzetten is. Meer dan een gelijkspel komt er niet uit. Chili blijft voorlopig groepswinnaar met vijf punten uit drie wedstrijden. Uruguay heeft twee punten uit twee wedstrijden.

Eduardo Vargas tilt Chili naar winst in de 26e minuut. Ben Brereton brengt de bal in het looppad van de aanvaller die aan de haal gaat en knalt. Goalie Fernando Muslera kan de bal nog met zijn vingertoppen raken, maar het schot is te hard om te keren. Brereton komt gevaarlijk aanzetten, maar de defensie van Uruguay kan erger voorkomen.

Uruguay lijkt niet in zijn speelritme te kunnen komen. Edinson Cavani is verreweg de betere van het Uruguayaanse team. Hij komt een paar keer goed aanzetten, maar kan niet afronden. De bal wisselt voortdurend en snel van speelhelft. De Chilenen creëren de betere kansen. Op affluiten van de eerste helft kunnen de Uruguayanen goed combineren, maar Cavani schiet de voorzet boven het doel. Ook een voorzet van Suarez na een hoekschop wordt geblokt door de Chileense defensie. De hoekschop die daarop volgt levert Uruguay ook niets op.

De Uruguayanen komen beter in hun spel na de rust. Ze creëren een paar kansen, maar de Chileense defensie en goalie Claudio Bravo staan op hun post. Suarez zijn poging wordt gevangen door Bravo, Cavani trapt onbesuisd over, Suarez zijn schot wordt opnieuw geblokt. Op de andere speelhelft breekt Brereton door, maar zijn schot gaan ongecontroleerd hoog. Santiago Valverde zijn poging gaat boven het doel van Bravo. Er komt vaart in het spel. De bal wisselt snel. Op elke actie volgt een reactie van de tegenpartij. Chili is vastbesloten zijn voorsprong te verdedigen en Uruguay bijt zich vast in een gelijkmaker. En het is Suarez die een kopbal verlengt in het doel via het been van Arturo Vidal, de gelijkmaker met nog 25 minuten spelen.

Chili moet nu alle zeilen bijzetten om ten minste een puntje te behouden van dit duel. De Uruguayanen die nu op gang zijn gekomen, blijven beuken voor een tweede goal. Boven het doel, langs de doellijn, gestopt door Bravo, de Uruguayanen zijn volhardend. Het blijft 1-1.