Titelverdediger Brazilië nu gastheer Copa America 2021
01 Jun 2021, 01:45
foto
Brazilië won het toernooi in 2019. Het was hun 9e Copa America trofee. (Getty Images)


Brazilië zal Copa America 2021 organiseren. Twee weken voor de start van het toernooi is de oorspronkelijke gastheer, Argentinië, bedankt. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (Conmebol) zei dat Argentinië is bedankt als gastheer door de "huidige omstandigheden". Het land ervaart momenteel een sterke stijging van het aantal Covid-19-gevallen.

Maandag bevestigde Conmebol dat Brazilië gastheer zou zijn van het paradepaardje, dat op 13 juni begint. Voor het toernooi in Brazilië zijn nog geen stadions bekendgemaakt.

"Conmebol bedankt de president @jairbolsonaro en zijn team, evenals de Braziliaanse voetbalbond voor het openen van de deuren van dat land voor wat vandaag het veiligste sportevenement ter wereld is. Zuid-Amerika zal schitteren in Brazilië met al zijn sterren!," zei Conmebol op Twitter.

Argentinië zou het toernooi oorspronkelijk samen met Colombia organiseren. Colombia werd op 20 mei bedankt vanwege wijdverbreide protesten die het land overspoelden.

Het verzet tegen het toernooi was zowel binnen als buiten de Argentijnse regering gegroeid, terwijl de Uruguayaanse spits Luis Suarez vrijdag tegen verslaggevers zei dat prioriteit moest worden gegeven aan "de gezondheid van de mens".

Op 22 mei ging Argentinië in een nieuwe negen dagen durende lockdown, nadat het die week 35.000 nieuwe gevallen per dag had gezien.

Ondertussen vonden zaterdag in Brazilië protesten plaats tegen de aanpak van de Covid-19-pandemie door de regering van president Jair Bolsonaro.

Brazilië heeft bijna 460.000 doden geregistreerd - het op een na hoogste cijfer ter wereld, na de Verenigde Staten. Het heeft met meer dan 16 miljoen ook het op twee na hoogste aantal geregistreerde gevallen van Covid-19.

De Braziliaanse Senaat is een onderzoek gestart naar de aanpak van de pandemie door de regering Bolsonaro en de trage uitrol van het vaccinprogramma.

Copa America staat gepland voor 13 juni tot 10 juli. Het toernooi ging vanwege de pandemie niet door in 2020. Brazilië is titelverdediger en heeft het toernooi in 2019 gewonnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May