Tanden arrestant kapotgeslagen; advocaat treedt op
31 May, 07:36
foto


Een arrestant is zaterdag twee tanden kwijtgeraakt toen een politieman hem tegen zijn mond heeft getrapt. Zijn advocaat Maureen Nibte zegt aan Starnieuws dat zij deze zaak niet hierbij zal laten. Zij zal vandaag aangifte van mishandeling doen bij de afdeling Onderzoek Personele Zaken.

Nibte heeft de mishandelde arrestant zondag opgezocht in het cellenhuis van Geyersvlijt. “Hij kan zijn mond niet eens openmaken.” De mishandeling van de jongeman heeft plaatsgevonden toen de politie hem zou overbrengen vanuit het cellenhuis Keizerstraat naar Geyersvlijt.

Enkele arrestanten klaagden dat zij niet weg wilden, maar de jongeman had niets gezegd. Hij stond met zijn handen op zijn rug. Een van de agenten heeft hem desondanks gegrepen en naar de grond geduwd. De arrestant is toen door de agent getrapt in zijn mond waarbij twee tanden kapot gingen. Hij werd gebracht naar Geyersvlijt die de arrestant niet wilde accepteren. Hij is door de politie die hem bracht naar Geyersvlijt, gebracht naar de dokter waarbij hij hechtingen aan zijn lippen heeft gehad. Na medische behandeling is hij opgenomen in het cellenhuis Geyersvlijt.

Nibte is van plan een verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van de jongeman te doen. Zij zal ook bij het Openbaar Ministerie een formele klacht indienen.
Advertenties