NDP en BEP willen spoedvergadering Covid-situatie
28 May 2021, 12:50
foto


De fracties van de NDP en BEP willen een spoed openbare vergadering over de zeer alarmerende Covid-situatie. Dit hebben zij in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee kenbaar gemaakt. Gezien de nijpende situatie vragen de volksvertegenwoordigers om de vergadering maandag te houden. De NDP houdt op dit moment een persconferentie over de situatie.

"Voorzitter, het beleid met trekking tot de ernstige Covid-19 situatie dreigt gelet op de recente ontwikkelingen uit de hand te lopen. Ondanks veelvuldig aandringen is transparantie en duidelijke communicatie met het parlement en de gemeenschap absoluut gebrekkig en meermaals verwarrend. Onderwijl slaan wij met lede ogen de schrikbarende stijging van het aantal besmettingen toe en het hoogste dodental in deze maand hetgeen ons enorm veel zorgen baren.

Wij hebben herhaaldelijk gewezen op de vele aspecten binnen het Covid-19 beleid die dringende aandacht behoeven, echter zonder adequate navolging hiervan. Enkele aspecten zijn het open luchtruim, het quarantainebeleid dat over een andere boeg gegooid zou worden, waarbij de implementatie van overheidsquarantaine en overheidsisolatie wederom een feit zou zijn, verbetering van de handhaving op de naleving van de Covid-19 regels en het dispensatiebeleid.

Voorzitter, gelet op de enorme druk waaronder de gezondheidszorg is komen te verkeren, het schrijnend tekort aan zuurstof, onvoldoende opvangcapaciteit voor Covid-patienten, het hoogste Covid-19 dodental in deze maand, de hoge besmettingsgraad van gemiddeld 40% alsmede de economische- en sociaal maatschappelijke omstandigheden, wordt middels dit schrijven een spoed openbare vergadering aangevraagd, om ten overstaan van het Surinaams volk en met diens inzichten tezamen met die van relevante actoren, te geraken tot een effectief Covid-19 beleid omwille van het nationaal belang. Voorts prefereren wij om gezien de ernst van de situatie, deze prioriteitsvergadering uiterlijk maandag 31 mei 2021 en met voorrang te agenderen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May